Xavi Doló...un pagès de ciutat Inici | Contactar  
TREBALLS
Tal Com Sona
Herències
Efectes Secundaris
PREMSA
 Revistes
 Entrevistes
CLUB DE FANS
 Accés
 Concert Clap
 Botiga
CONCERTS
 Agenda
ENLLAÇOS
 myspace
Col·labora 

La Web de Serrat
Revistes
Capgròs

Xavier Doló presenta 'Pagès de ciutat' a Malgrat de Mar.

Pagès de ciutat és el títol del primer disc de Tal com Sona, un projecte musical capitanejat pel compositor mataroní Xavier Doló on es combinen instruments clàssics com ara el violí o el violoncel amb la bateria o la guitarra. " El disc és un petit viatge pels sentiments, tots eles temes són experiències viscudes en primera persona-" descriu Doló.
Els Tal com Sona presentaran Pagès de ciutat dissabte 25 al local social de la Barretina de Malgrat. En la mateixa vetllada està prevista l'actuació del grup Telex. Les entrades anticipades i el disc es poden adquirir a la Llibrería Robafaves.

Enderock
 
 
Tal Com Sona.

PAGÈS I URBÀ

SOVINT S'HA DIT QUE LA MÚSICA ÉS UNA MEDECINA QUE CURA I ACOMPANYA QUALSEVOL ESTAT D'ÀNIM. TAL COM SONA NO NOMÉS CONSIDEREN LA SEVA MÚSICA COM UN REMEI, SINÓ QUE S'ATREVEIXEN A DIAGNOSTICAR-NE LA CAUSA AMB EL SEU PRIMER LLARGA DURADA, EFECTES SECUNDARIS (AUTOEDITAT, 2007). EL GRUP MARESMENC, ENCAPÇALAT PEL GUITARRISTA I CANTANT XAVIER DOLÓ, ENCARTA UN EP PROMOCIONAL AMB TRES TEMES AMB LA REVISTA Enderrock D'AQUEST MES DE NOVEMBRE.

TEXT ALBA DANÈS/FOTO: MÒNICA TORRENTS

Després de més de tres anys treballant-lo, el grup de Mataró Tal Com Sona recepta el seu primer disc com la millor cura per atacar la malaltia del segle XXI: "Tots som efectes secundaris d'aquesta societat. El poder decideix una cosa i nosaltres en patim les conseqüències", explica la veu i ànima del grup, Xavier Doló. No és només gràcies a la música i les lletres que aquest CD es converteix en una medecina, sinó que s'entrega en format de caixa de medicament i va acompanyat d'un prospecte a l'interior. Tal Com Sona va néixer fa deu anys com una banda de rock melòdic, però ha viscut una evolució que els ha portat a autodefinir-se com un grup de rock-fusió. Combina la sonoritat del rock amb la música clàssica i els aires celtes, conjugant un violí i un piano amb dues guitarres i una bateria. Tot i que la formació ha anat canviant de músics, el líder sempre ha estat el cantant i compositor Xavier Doló. Ell no amaga que els seus referents van des de Mozart fins a Dagoll Dagom passant per la Companyia Elèctrica Dharma. "La fusió d'estils permet definir més bé la nostra música i arribar de manera diferent a cada persona, és per això que el violí i el piano mai faltaran al grup, però tampoc la guitarra", assenyala.

Després de diversos canvis la banda s'ha consolidat amb un total de set músics. Sense modèsties, el cantant afirma: "Hem consolidat una de les millors formacions dels Països Catalans". Doló explica amb orgull el currículum dels músics: el guitarra Javi Mir ha treballat amb Mònica Green; el bateria Dani Ortiz, amb La Cabra Mecànica, i Sònia Nonell, una de les guanyadores del programa Cantamania de TV3, ara és la segona veu del grup. "Estic aprenent d'ells, molts són professors i jo no he fet solfeig. Són professionals i m'ajuden a plasmar el que realment sento", confessa Doló.

ALTERNATIVA 'AL DE SEMPRE'

Rebutjant la possibilitat de publicar Efectes secundaris (autoeditat, 2007) amb un segell discogràfic, el grup ha escollit el camí de l'autoedició "per defugir dels circuits comercials i situar-nos com una alternativa per als que estan cansats d'escoltar 'el de sempre'". Seguint el mateix estil del primer enregistrament que els va donar a conèixer, un EP anomenat Pagès de ciutat (Jam Session Records, 2004), al nou disc Efectes secundaris s'hi pot escoltar un viatge pels sentiments i el món vist pels ulls del seu creador. Els temes de Xavier Doló estan escrits en primera persona i parlen d'amor i ràbia, d'esperança i frustració o d'escenes quotidianes, com a "Dissabte de mercat". Però també hi ha lletres que no deixen indiferent, com "Arròs de conill", on es narra la cínica mirada d'un caçador, i "Efectes secundaris", una crítica explícita a feixistes, militars i eclesiàstics. La 'pastilla' que recomana Tal Com Sona s'ha de prendre amb inquietud, respecte i a poc a poc i, segons Doló. "no és digerible des de l'mp3: s'ha d'escoltar a casa". I com recorda el text del prospecte que acompanya el disc, no cal que patiu pels possibles efectes secundaris...

 
 

Tal Com Sona.

PAGÈS I URBÀ El mataroní Xavier Doló, cantant i compositor de Tal Com Sona, està animat perquè, arran d'haver tret el seu maxisingle de quatre temes Pagès de ciutat (autoproduït), no ha parat de rebre mkostres de suport. Un dia Big Mama, que li feia de professora de l'escola Jam Session, li va dir sobre la seva feina musical: "És bo, té estil propi, Tira-ho endavant". I doló s'ho va prendere seriosament amb vuit músics més i ha format en els quatre anys Tal Com Sona Xavier Doló admet que la seva proposta parteix d'una original fusió de caçons amb arranjaments de música clàssica i rock. La presentació, amb cançons per a un proper disc, tindrà lloc el 26 de febrer del 2005 a l'auditori de l'escola Jam Session de Barcelona.


Tal Com Sona.

Pagès de ciutat (Jam Session Records) POP ROCK

Darrere de Tal com Sona hi ha el compositor, cantant i bateria Xavier Doló, de Mataró, i darrere de Pagès de ciutat, la Jam Session Escola de Músics de Barcelona. Big Mama, com a mestra, el va animar a gravar aquest miniCD i, després de quatre anys de treball, arriben aquestes quatre cançons de presentació, que s'han convertit en el primer disc del segell de l'escola i on han participat tres músics (violí, cel·lo i piano)de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), a més de músics de formació rockera (guitarres elèctriques, bateria i baix). Nou músics de l'escola clàssica que es posen a fer rock i volen compartir les seves cançons. Un disc de música feta a mà que desprèn ganes il·lusió.

Concerts